We nemen ook deze keer een kijkje bij een echt familiebedrijf. Broer en zus Martin en Linda Groen vertellen over het bedrijf en al snel zegt Linda Groen: “Kijk daar loopt trouwens nog een broer van mij. En er werkt ook nog een oom van ons in het bedrijf. Alleen mijn oudste zus heeft er voor gekozen om iets heel anders te gaan doen.” Vakgarage Groen is trouwens maar één onderdeel van het familiebedrijf. “Het bedrijf bestaat uit twee onderdelen: in Vollenhove hebben wij Vakgarage Groen en in Steenwijk en Meppel hebben wij het bedrijf ABS Autoherstel Groen”, vertelt Martin Groen.

Vakgarage Groen is een autogarage voor reparatie en onderhoud aan auto’s, campers, caravans en aanhangwagens. Het begrip autogarage moet gezien worden in de breedste zin van het woord. Linda en Martin Groen beschrijven het als ‘één adres voor alles’: onderhoud en reparatie en APK voor auto’s, campers, caravans en aanhangwagens, verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s, zoekopdrachten, aanhangwagenverhuur, schadeherstel aan auto’s, campers en caravans, reparatie en vervanging van autoruiten (Glasgarage), aircoservice, uitlijnen, en autoverhuur (Autohopper).

In Steenwijk is de hoofdvestiging van het bedrijf ABS Autoherstel Groen te vinden en in Meppel is het servicepunt van deze vestiging. Zowel Vakgarage Groen als ABS Autoherstel Groen vullen elkaar als bedrijven aan. “Als mensen in Vollenhove een auto met een grote schade naar de Vakgarage brengen, dan rijden wij deze auto naar ons bedrijf in Steenwijk om de auto daar te herstellen en we brengen de auto dan ook weer terug naar Vollenhove. Dit gebeurt ook als er een auto met een grote schade bij het bedrijf in Meppel binnen wordt gebracht”, vertellen Linda en Martin.

Met deze twee bedrijven wordt zo een totaalconcept gebracht. In beide bedrijven is tijdens recente verbouwingen geïnvesteerd in nieuwe apparatuur en de medewerkers zijn bekend met de nieuwste reparatietechnieken en de recentste ontwikkelingen in het schadeherstel. “Wij zijn met de tijd meegegaan en zijn een goed geoutilleerd bedrijf. Ik denk dat je wel kunt zeggen dat wij één van de modernste bedrijven in onze sector zijn.”

Met een Vakgarage in Vollenhove en twee ABS-vestigingen in Steenwijk en Meppel wordt ook een breed gebied bereikt: “Wij bestrijken een grote regio. Wij krijgen klanten uit Vollenhove, Sint Jansklooster, Steenwijk, Meppel, Zwartsluis, maar ook nog klanten uit een deel van Friesland. De grootste opdrachtgevers zijn verzekeringsmaatschappijen en zij vinden het belangrijk dat de klant voor elke opdracht bij één bedrijf terecht kan, oftewel ‘één adres voor alles’, ons totaalconcept.”

Ze zijn inmiddels een vertrouwd adres geworden. Om een indruk te geven: gemiddeld worden er 45 tot 50 autoschades per week in Steenwijk alleen al gedaan. “Elke dag nemen wij auto’s mee vanuit Vollenhove! Het is belangrijk dat klanten weten dat wij meer bieden dan alleen Vakgarage Groen.”

Wat ze wel bieden? Vakgarage Groen biedt kwaliteit en topservice tegen een goede prijs. “We zijn geen prijsvechter, wij weten dat we niet per se de goedkoopste zijn, maar die kwaliteit vinden we wel belangrijk. En we nemen tijd voor onze klanten en bieden ook service. Zo hebben we voor zowel service-, onderhoud- als bij schadeherstel altijd gratis vervangend vervoer voor onze klanten.”

Voor meer informatie: www.vakgaragegroen.nl en www.absgroen.nl.