Aan de muur in het kantoor van Drok Decorette en Hubo hangen verschillende herinneringen aan de begintijd van het bedrijf. Eén van die herinneringen is een stukje tekst gevonden bij een verbouwing: “Dit plaffon is vernieuwt door Koop Hendrik Drok en Siemon Noordijk den 31 mei 1859. Koop Drok oud 18 jaar.”

Christo Drok vertelt dat hij inmiddels de zesde generatie Drok is, hij neemt het over van zijn ouders Karin en Evert Drok, en dat inderdaad al in 1859 de firma Drok al actief was als schilder- en glaszettersbedrijf. “In 1908 werd de Kamer van Koophandel opgezet, onze zaak kreeg toen het nummer 1824, we waren dus één van de eerst aangemelde ondernemers bij de Kamer van Koophandel destijds.” In de jaren ’70 sloot Drok zich aan bij de Decorette formule en sinds een jaar of twaalf is er ook aansluiting gezocht bij de Hubo formule. Formules die staan voor vakmanschap en kwaliteit.

Drok bestaat uit de winkel Decorette en Hubo en het schilders- en glaszetbedrijf, het zijn 2 aparte bedrijven, die veel samenwerken, maar ook individueel. Daardoor is de combinatie volgens Christo Drok een perfecte en unieke combinatie voor iedereen die met een woning bezig is: “De klant heeft bij ons één aanspreekpunt voor alles dat met de woning te maken heeft.”

En dat is een breed aanbod blijkt wel als Christo Drok gaat opsommen: “meubels op maat, schuifwanden, kasten, roomdividers, stoffering, rolgordijnen, verlichting, woonaccessoires, steigerhout, het HG assortiment, we hebben een groot assortiment schroeven – meer dan 1000 soorten en ze zijn per stuk verkrijgbaar, de klant zit niet vast aan het kopen van schroeven in een verpakking, kleuradvies aan huis, gratis zaagservice, gratis bezorgservice, sleutelservice, buiten zonneschermen, veranda en serredaken, en dan doen we ook nog schilderwerk en glaszetten (dubbelglas).” En we vermoeden dat Christo Drok nog wel veel meer op kan sommen waar de klant bij hen voor terecht kan.

Maar Christo Drok vat het kort samen: “We hebben eigenlijk alles voor het huis en voor de doe-het-zelver. En wie het niet ‘doe-het-zelf’ wil doen, daar doen wij het dan voor.” En daarnaast is Drok Decorette en Hubo ook nog eens het inzamelpunt voor de recycling van klein huishoudelijk apparatuur. Zo kunnen onder andere batterijen en lampen hier worden ingeleverd. Op het buitenterrein staat een glasrecycling container.

Drok Decorette en Hubo is meer dan alleen een verfwinkel. Christo Drok vergelijkt zijn zaak meer met moderne bouwmarkten als de Gamma en de Karwei, alleen iets kleiner assortiment maar wel de kennis van zaken. “We zijn een gecombineerde bouwmarkt die zich ook op woninginrichting richt. Heel breed dus. Klanten kunnen voor elke vraag, elk probleem dat met de woning te maken heeft bij ons terecht. Daar proberen wij de meest optimale oplossing voor te vinden. En dan bedoelen we qua prijs en kwaliteit. Daarnaast zijn we ook een winkel voor de kleinere boodschappen, gewoon voor de dagelijkse benodigdheden zoals een stukje touw, wat snoer, wat schroeven of tuingereedschap.” Maar we komen ook bij de mensen thuis, voor onder andere kleuradviezen.

De kleuradviezen komen dankzij de formule Decorette. Decorette is ‘het betaalbare alternatief voor de woonstylisten’. In de winkel kunnen klanten zich laten inspireren door verschillende sfeerpresentaties. “Op het gebied van woninginrichting hebben wij ook een heel veelzijdig aanbod. We hebben de meest actuele collecties raam- en vloerbekleding, verf, behang, verlichting en trendy accessoires. Maar ook kunnen klanten zich laten adviseren door een woonspecialist. Via stofstalen, behangboeken en kleurkaarten bepaal je dan samen de ideale sfeer van je woning. En dat kan via een inspirerende workshop in onze winkel, maar het kan ook in je eigen huis, voor een heel persoonlijk advies.”

Naast de winkel is er dus ook nog het schildersbedrijf. “Hiermee hebben we in de loop der tijd bewezen dat we gaan voor vakmanschap. En toch durven we wel te innoveren, maar hierbij vergeten we niet de oude technieken. We pakken juist de beste technieken van vroeger en combineren deze met de nieuwe methoden. Zo gebruiken we nog steeds de lijnolieverven. En bij de glasisolatie werken we met de hoogste energieklassen volgens de laatste eisen.”

Wie nieuwsgierig is naar Drok Decorette en Hubo moet zeker eens naar een open dag van dit bedrijf komen. Tijdens de laatste open dag stond er een 3d printer en waren er verschillende demonstraties. Zo maakte Wilko Boltje een tuintafel van het materiaal baddingen (houten balken) en gaf Edwin Bos een pvc vloer demonstratie. Ook volgend jaar zal er weer een open dag komen. “Dit is steeds een groot succes geweest. Maar misschien gaan we het volgend jaar wel in een iets ander jasje steken!” maakt Christo Drok ons nieuwsgierig.

Christo Drok besluit dat een goede onderneming alleen gedaan kan worden met een goed team. “Je doet het niet alleen, je doet het met elkaar. En ik ben trots op al mijn medewerkers!”

Voor meer informatie: www.decorette-drok.nl