Bijna het ergste wat een slagerij kan overkomen: de rookkast die het loodje legt. Het overkwam Slagerij Heetebrij uit Vollenhove. Barry Heetebrij produceert verschillende soorten rookvlees. Een lichte vorm van paniek ontstond bij de slager toen de rookkast kapot bleek te zijn. De hamvraag was dus: “Wat doen we nu?”. Van Uhm, leverancier van rookkasten, werd opgebeld om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen. 

Ter plaatse gekomen bleek de rookkast niet meer te redden. Van Uhm en Barry kwamen met het beide voorstel: een nieuwe rookkast aanschaffen. Maar toen Van Uhm de levertijd vertelde, schrok Barry zich wild. De nieuwe kast zou halverwege oktober pas naar Vollenhove komen.

Barry en zijn vader pleegden beraad. Een slagerij zonder rookkast is ten slotte hetzelfde als en corsowagen zonder dahlia’s. De firma stond voor een grote uitdaging. Al snel werd het volgende telefoontje gepleegd en bleek Slagerij Bouma uit Steenwijkerwold de helpende hand te bieden. Onder aanvoering van worstenmaker Jan Oord werden de worsten in Steenwijkerwold gerookt en vervolgens getransporteerd naar Veno.

Een paar keer per week croste Barry door Steenwijkerland om de worsten naar de Venose winkel te transporteren. Maar dit bleek wel de oplossing voor Slagerij Heetebrij. “We zijn ze erg dankbaar voor de fijne samenwerking. Dankzij Bouma zat Vollenhove niet zonder rookworsten”, lacht Heetebrij.

Meer lezen. Bekijk het complete verhaal op De Brederwiedekrant