Trijntje Nijkamp NK bloemschikken

Trijntje Nijkamp-Halma uit Vollenhove heeft zich tijdens een regionale voorronde in Lelystad geplaatst voor het NK Bloemschikken. De eigenaresse van Bloemisterij Vollenhove deed voor het eerst mee aan een dergelijke wedstrijd. “Hartstikke leuk, maar enorm spannend”, aldus Trijntje.

Samen met haar zussen runt ze sinds vijf jaar Bloemisterij Halma, maar ze heeft er al een heel leven in de bloemen opzitten. “21 jaar heb ik onlangs berekend. Ik hielp mijn ouders al heel vroeg mee toen die een winkel in Marknesse en later ook Vollenhove hadden. Die heb ik later samen met zijn zussen overgenomen”, legt Trijntje kort de geschiedenis van haar bloemenloopbaan uit.

Wedstrijden zag ze nooit zo zitten. Geen tijd voor. Dit jaar had ze wel zin om haar kunnen met anderen te meten. “Misschien wel om te kijken of ik het nog kan…”, glimlacht ze. Dat moest blijken uit vier opdrachten, waarvan ze er twee min of meer thuis kon voorbereiden. “De leukste vond ik om in 45 minuten een boeket samen te stellen met de bloemen die op tafel lagen. Ik zag de bloemen en wist meteen hoe ik het wilde doen. Voor de andere opdrachten had je meer tijd. Ik scoorde hoog voor techniek en ‘idee’.”, aldus Trijntje.

Dat bleek uiteindelijk genoeg voor een mooie podiumplaats. Toch wat onverwachts, omdat aan de noordelijke voorronde alleen maar bloemisten meededen. “Dat je dan hoog eindigt is natuurlijk hartstikke leuk. Ik kan blijkbaar inderdaad nog mee. De finale is komend voorjaar en daar probeer ik natuurlijk ook weer hoog te scoren.”

Login

banner