De VOC stelt zich voor…

 

‘Onontdekte parel middenin de Kop van Overijssel’

De Vollenhoofsche Ondernemers Club (VOC) kent twee doelen. Aan de ene kant behartigt zij de belangen van de zelfstandig ondernemers en ondernemingen in het kleine- en middelgrote bedrijf en beroep in Vollenhove en omgeving en daarnaast heeft zij de plicht op zich genomen om ook Vollenhove te promoten. Het VOC heeft 66 geregistreerde ondernemers die het VOC ondersteunen. Enkele van deze ondernemers stellen zich aan u voor. Deze week zijn dit Lars en Helen Kijftenbelt van Landgoed Oldruitenborgh in Vollenhove .

Elke stad of elk dorp heeft wel iets waar de inwoners trots op zijn: beeldbepalende gebouwen of prijswinnende restaurants en musea die iconen worden voor de omgeving. Zo heeft Zwolle de Librije, Rotterdam de Erasmusbrug, Sint Jansklooster de Watertoren en heeft Vollenhove Landgoed Oldruitenborgh. Inwoners worden trouwens pas trots op deze beeldbepaler en maken het tot hun icoon als dit hen ook echt een thuisgevoel geeft!

Landgoed Oldruitenborgh is zo’n icoon in Vollenhove. De Oldruitenborgh is een oude havezate (een versterkt huis, ook wel burcht) uit de laat 15e eeuw. Het landgoed is gesticht door Egberts Pelgrim van den Rutenberghe, schout van Vollenhove. Chienus Schokker heeft kosten nog moeite gespaard om het landgoed te herstellen en te onderhouden. Sinds oktober 2013 heeft Chienus Schokker de bedrijfsvoering overgedragen aan Lars en Helen Kijftenbelt. Het thuisgevoel dat bij een icoon hoort, willen zij duidelijk doorvoeren bij hun bedrijfsvoering: “Ons motto is dat ondanks dat dit een heel statig landgoed is, moeten de gasten hier wel heel ongedwongen kunnen verblijven. Je moet hier bijvoorbeeld ook in een spijkerbroek rond kunnen lopen, ondanks dat je hier in een heel rustieke en authentieke omgeving bent.”

Lars en Helen Kijftenbelt hebben samen tien jaar lang in Friesland een hotel gerund voor zij de bedrijfsvoering op Landgoed Oldruitenborgh overnamen. “Wij waren op zoek naar een nieuwe uitdaging. De Kop van Overijssel heeft veel te bieden. We zagen dit als een onontdekte parel, ook op zakelijk gebied, want er zijn hier veel internationale bedrijven.”

Het Landgoed Oldruitenborgh bedient vier doelgroepen: de vergader- en congresmarkt, huwelijken, toeristen en het restaurant. “We krijgen steeds meer bekendheid en dat is nu ook wel onze grootste doelstelling. Van bruidsparen krijgen we nog wel eens de opmerking ‘wij wisten niet dat er hier zo’n mooie locatie middenin dit stadje ligt’. Bruidsparen zijn ook bereid om afstanden te rijden om dan op een mooie locatie te trouwen. Zij komen vanuit bijvoorbeeld Groningen en Drenthe vandaan.” Voor bruidsparen nemen zij dan ook wel de rol van weddingplanner op zich: van het regelen van de bloemen, de muziek, de kerk, het feest tot aan het aanvragen van het wettelijk huwelijk bij de gemeente.

De Oranjerie op het landgoed, waar vroeger de exotische kuipplanten en sinaasappelbomen voor overwintering werden gehouden, kan nu gebruikt worden voor besloten feestjes tot 70 personen. “We hebben een laagdrempelig concept voor onder andere bedrijfsfeesten, verjaardagen en recepties. In de Oranjerie geldt namelijk een all inclusive prijs. Natuurlijk worden wij vergeleken met anderen. Kijk je naar het Chateauhotel De Havixhorst in De Schiphorst dan zijn wij heel vriendelijk geprijsd. Maar toch wordt er van ons nog verwacht dat wij dezelfde prijzen hanteren als eetcafés of partycentra. Bij ons draait het om beleving, kwaliteit, gastvrijheid en de entourage van zo’n oud pand, met een reële prijs-kwaliteit verhouding.”

Lars en Helen Kijftenbelt benadrukken dat het landgoed het uithangbord voor de gemeente is: “We zijn het visitekaartje, niet alleen voor de stad Vollenhove, maar voor heel de Kop van Overijssel. Waar moeten de toeristen heen zonder ons hotel en waar kan men goed vergaderen zonder ons vergader- en congrescentrum? Het is belangrijk dat er zo’n landgoed is. We versterken elkaar. Als Landgoed Oldruitenborgh hebben wij de internationale bedrijven hier uit de omgeving nodig en zij hebben ons ook weer nodig. Ondernemers kunnen niet zonder elkaar, je moet het elkaar gunnen.”

Speciaal voor de lezers van de Nieuwsbode en de Brederwiedekrant is er een lezersaanbieding bij Landgoed Oldruitenborgh. Tot 1 juli 2014 bieden zij een 3-gangenmenu aan voor € 25,00 per persoon.

Voor meer informatie: www.oldruitenborgh.nl en www.facebook.com/oldruitenborgh

 

Login

banner