De VOC stelt zich voor…

 

‘Bij ons draait het om pasvorm en kwaliteit’

De Vollenhoofsche Ondernemers Club (VOC) kent twee doelen. Aan de ene kant behartigt zij de belangen van de zelfstandig ondernemers en ondernemingen in het kleine- en middelgrote bedrijf en beroep in Vollenhove en omgeving en daarnaast heeft zij de plicht op zich genomen om ook Vollenhove te promoten. Het VOC heeft 66 geregistreerde ondernemers die het VOC ondersteunen. Enkele van deze ondernemers stellen zich aan u voor. Deze week is dit Holweg Schoenen.

Holweg Schoenen is zo’n bedrijf dat eigenlijk geen introductie meer nodig heeft. Zeg ‘Holweg Schoenen’ en de meesten in deze omgeving kunnen er wel een omschrijving bij geven, weten misschien zelfs wie er achter deze zaak zitten en wat er wordt gedaan. Maar klopt het idee dat consumenten van Holweg Schoenen hebben?

 

Holweg Schoenen is een maatschap met als partners Bennie, Gé en Berthold Holweg. “Holweg Schoenen is in 1951 begonnen door mijn ouders. Schoen en tuigreparaties en een heel beperkte verkoop van confectieschoenen waren de basis in die jaren. In de loop der jaren werd het assortiment uitgebreid met sportschoenen en kleding. Vanaf 2000 hebben we er voor gekozen om te stoppen met alles wat niets met schoenen te maken had. Wel is er toen bewust gekozen voor het onderdeel orthopedische schoenen”, vertelt Bennie Holweg.

Het bleek een goede keuze te zijn. Zowel de schoenenwinkel als de orthopedie doen het goed en er wordt inmiddels met een team van tien personen samen gewerkt. “De mensen weten ons te vinden zodra ze problemen hebben”, zegt Bennie Holweg. Ze bedienen dan ook een grote regio: zij zijn de erkende specialist voor Noordwest Overijssel, Drenthe en de Noordoostpolder. “Onze regio is vrij groot geworden. Van Vanboeijen in onder andere Assen, de poli’s in Steenwijk en Meppel, tot aan verpleeghuizen in de wijde omgeving, waaronder Emmeloord, Beilen en Westerbork.”

Naast de orthopedie is er de schoenenspeciaalzaak. “In de winkel staan comfortabele modieuze schoenen, waarbij het draait het om pasvorm en kwaliteit. Schoenen zijn er in diverse lengte- en breedtematen, waar bijna altijd steunzolen in passen.” Trendy schoenen als enkellaarsjes, sportieve sneakers en zelfs pumps weten hun weg naar de klanten te vinden via Holweg Schoenen. Ook is er veel belangstelling voor de wandelschoenencollectie, met schoenen van bijvoorbeeld Meindl en Lowa.

Wie de kans krijgt om even een blik te mogen werpen in de werkplaats van de orthopedie ziet daar mensen aan het werk die ambachtelijk bezig zijn en genieten van hun werk. Een plagerijtje over en weer, maar toch, hier snuif  je vakmanschap. Al tientallen jaren wordt hier gebouwd aan kennis en ervaring. “De orthopedie is één kant van ons bedrijf, de winkel is de andere kant. Samen versterken ze elkaar en dat maakt Holweg Schoenen een uniek bedrijf.”

Voor meer informatie: www.holwegschoenen.nl en www.facebook.com/holwegschoenen

 

Login

banner