De VOC stelt zich voor…

‘Rust en structuur voor je bedrijf creëren’

Het Vollenhoofsch Ondernemers Collectief (VOC) kent twee doelen. Aan de ene kant behartigt zij de belangen van de zelfstandig ondernemers en ondernemingen in het kleine- en middelgrote bedrijf en beroep in Vollenhove en omgeving en daarnaast heeft zij de plicht op zich genomen om ook Vollenhove te promoten. Het VOC heeft 66 geregistreerde ondernemers die het VOC ondersteunen. Enkele van deze ondernemers stellen zich aan u voor. Deze week is dit Mieke Bos van het bedrijf Mieke Bos Ondersteuning.

Mieke Bos uit Vollenhove leidt een bedrijf in Bedrijfsondersteuning, Training en Coaching. “Ik heb altijd als directiesecretaresse gewerkt. Maar op een bepaald moment kom je op een punt in je leven dat je gaat denken: wil ik dit eigenlijk doen tot ik 65 jaar ben? Na onder andere een loopbaantest ben ik aan een Coaching en Training opleiding begonnen en daar werd ik erg blij van.” Ze startte dan ook een eigen Coaching Praktijk, maar bleef daarnaast ook nog directiesecretaresse werkzaamheden doen en dacht in eerste instantie ‘dit is leuk’, want ze plukte uit beide werelden het beste.

En toch besloot ze op een gegeven moment om minder uren te gaan werken als directiesecretaresse om zo meer tijd te kunnen besteden aan haar Coaching Praktijk. “Een betere verdeling van mijn werkzaamheden, dat was de reden. Maar ik kreeg meer en meer het gevoel dat ik minder goed mijn tijd kon verdelen over beide banen.” In 2012 nam Mieke Bos daarom de stap om volledig als zelfstandige te gaan werken en dat doet ze nu met veel enthousiasme en plezier. Ze is de professionele duizendpoot voor het bedrijfsleven: van managementondersteuning tot professionele ondersteuning voor de ZZP’er, en van individuele coaching tot team- of stress/burn-out coaching.

“Het is belangrijk om je te focussen op je kernactiviteiten; werkzaamheden die jouw kennis en kunde vragen. Door werkzaamheden uit te besteden, kun je rust, structuur en ruimte creëren en daardoor kun je weer groei voor je eigen onderneming verwezenlijken. Het gevaar is dat ondernemers vooral bezig gaan met het orde op zaken stellen, in plaats van het naar buiten treden, naar de klant. Ze zijn dan niet meer bezig met hun eigen passie. Ze zijn dan meer actief met bijvoorbeeld het maken van nieuwsbrieven, het verwerken van de mails, het beheren van de agenda, planningen maken, deadlines bewaken en het verwerken van de administratie. En dat vind ik juist onwijs leuk om te doen!”

Mieke Bos Ondersteuning is laagdrempelig en flexibel. Inhuur kan al voor een paar uurtjes per week of voor een bepaalde klus. De opdrachtgever bepaalt hoe lang een opdracht duurt, er geldt geen opzegtermijn.

Ten slotte geeft ze diverse trainingen. Zo worden er door Mieke Bos Ondersteuning trainingen gegeven op het gebied van persoonlijke effectiviteit, maar ook zijn er de trainingen assertiviteit en communicatie. “Binnenkort geef ik een training aan een groep secretaresses. Ik ga met hen onder andere aan de slag over het onderwerp ‘hoe stel je prioriteiten als alles prioriteit lijkt te hebben?’

Zelfstandig ondernemers kunnen bij Mieke Bos vooral goed terecht omdat Mieke Bos zélf een zelfstandig ondernemer is. Zij weet wat er bij het zelfstandig ondernemen allemaal komt kijken. Ze zegt dan ook kordaat: “Ze moeten mij gewoon even bellen of mailen voor een vrijblijvend gesprek!”

Voor meer informatie: www.mb-ondersteuning.nl en www.facebook.com/MiekeBosOndersteuning

Login

banner